Татяна Дончева: Сами трябва да се оправим с корупцията

0

„Не е ясно защо у нас трябва да има закон „Магнитски“. Ако Америка има своите аспирации като глобална сила да налага определени обществени отношения със силата на инструментите, с които разполага – това е работа на Америка. Наша работа е да си разрешим корупцията и имаме достатъчно инструменти за това без да се прави някой на американец и да се мъчи да прави закон „Магнитски“ в български услови“, това заяви пред БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Нашият проблем е с правоприлагането, с това, че в продължеие на 12 години правосъдната система беше контролирана от изпълнителната власт и от структури и хора със съмнителна корупционна репутация, които си направиха инструмент за борба със своите бизнес конкуренти и политически противници, а не инструмент за постигане на върховенство на закона, който да даде стабилност на държавата и защита на правата на гражданите“, продължи тя.

Дончева припомни, че първото служебно правителство издаде акт на МС, в който обяви списъка на свързаните лица с оповестените по закона „Магнитски“ от САЩ.

Материалът Татяна Дончева: Сами трябва да се оправим с корупцията е публикуван за пръв път на 24novini.

Източник: 24novini.bg

The post Татяна Дончева: Сами трябва да се оправим с корупцията appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Татяна Дончева: Сами трябва да се оправим с корупцията

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация