Тайна за гладене

0

Сигурно почти няма човек, които да обича да глади. Дългите часове, прекарани в борба с намачканите дрехи, потенето над парата от ютията. Все познати и неприятни моменти.

Е, хубавата новина е, че сега открихме леко странен, но изключително ефективен начин, благодарение на които спокойно може да забравите за уморителното гладене на силно намачканите дрехи, пише jenata.blitz.bg.

И така – всичко, което ви трябва е малко лед. Да! Правилно прочетохте – лед.

Цялата цака е просто да го пъхнете при набръчканите дрехи, които сте сложили в сушилнята (може дори и в пералнята).

Пуснете машината на най-горещата си настройка за няколко минути. След това извадете дрехите, изтръскайте ги и ще се установите с изненада, че те са сякаш вече изгладени.

Според експертите тайната на този метод е, че той наподобява парата на ютиите.

Те обаче уточняват и че не е необходимо да пълните сушилнята (пералнята) с лед. Все пак нали не искате дрехите ви да излизат по-мокри, отколкото трябва. Затова идеалното количество лед е от две до три кубчета.

Друго важно условие е да не слагате лед в дрехи, които са с по-нежни, тънки или ефирни материи.

И още едно трикче – ако искате да сте сигурни, че дрехите ви ще останат без дълбоки „бръчки”, ги закачете на закачалка веднага след като ги извадите от сушилнята. Това ще гарантира, че те ще останат „гладки”. Важно е и как ги сгъвате – все пак колкото и да сте ги гладили, ако ги смачкате до неузнаваемост ефектът ще е никакъв.

Източник: fakti.bg

The post Тайна за гладене appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Тайна за гладене

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация