Тайната на перфектната италианска паста

0

Италианската кухня с право се счита за най-изисканата и обичана в целия свят. Пица, вино, сирене, хрупкави брускети, тестени изделия, няма такъв човек, който да остане безразличен към тези гастрономически шедьоври.

Днес италианската кухня се сервира в повечето ресторанти по света. Подкупват с факта, че са наистина универсални. Това важи особено за макароните, защото може да се приготвят по съвсем различни начини: със сметанов или доматен сос, месо или вегетариански. Вкусни тестени изделия обаче можете да опитате не само в ресторанта.

Разказваме ви как да усъвършенствате кулинарното си умение до професионализъм и как да се научите как да готвите това ястие дори по-вкусно, отколкото в ресторант.

Не гответе пастата предварително

Ние знаем какво е управление на времето и разбираме желанието ви да използвате всяка свободна минута в случая, но само ако това не е готвене на паста за вечеря. Пастата е вкусна гореща и прясна от печката. Това дори не се обсъжда.

И понякога се случва първо да приготвите спагети или лингвини и след това да приготвите соса. Това също е голяма грешка. Докато макароните се охлаждат, от тях се изпарява ценна влага, която най-добре се разкрива в горещ сос. В резултат ястието става сухо и не много вкусно.

За съжаление, не винаги е възможно да се отгатне оптимално времето. Това е въпрос на обучение и сръчност. Опитайте се да си спомните колко време ви отнема да сварите пастата по ваш избор до състоянието на al dente. Тази проста техника значително ще улесни кулинарния ви живот и ще направи тестените изделия по-вкусни.

Не изключвайте котлона, добавяйки макаронените изделия към соса

Изглежда, че е трудно да се смесват тестени изделия, сос и накрая да се сервира перфектната вечеря. Уви, мнозина го правят погрешно. Спомняте ли си какво обикновено се случва във вашата кухня? Добавете пастата към соса, изключвате котлона и разбъркайте всичко добре?

Малка, но много важна тайна: сварете макароните до състояние al dente и след това веднага ги сложете в тигана или тенджерата с врящият сос. Не изключвайте котлона и продължете да готвите на силен огън в продължение на 2-3 минути. Топлата паста усвоява целия вкус и аромат на соса, а вечерята ще се окаже наистина божествена. Сосът ще бъде по-гъст, по-богат и кремообразен.

Не изхвърляйте течност от варенето

Ако моментално се отървете от течността от варенето на пастата и не я използвате в процеса на приготвяне на любимите си тестени изделия, тогава губите много. Факт е, че по време на готвене пастата отделя нишесте, което остава във водата. Ето защо течността от варенето може да се използва за финалните щрихи. Разредете соса с нея, за да стане по-кремообразен и по-равномерен.

Течността за готвене също ще се използва, ако вашият сос е прекалено гъст или не е достатъчен за количеството паста, което сте сварили. Разбира се, не е необходимо да задържате цялата течност за готвене. По правило една чаша е напълно достатъчна. Никой няма да ви каже от колко течност за готвене имате нужда, направете всичко на око и не забравяйте да опитате ястието.

Течността за готвене трябва да се добави, докато пастата е все още в огън. Сосът трябва да се загрее, за да стане ястието завършено.

Добавете сирене на финала

Сиренето е изящна съставка, която може да направи всяка паста по-вкусна. Обикновено се добавя на последните етапи на приготвяне, но това трябва да се прави правилно.

Не добавяйте сирене, докато макароните са на печката. На пръв поглед изглежда, че е по-добре, защото сиренето ще се разтопи, което позволява сосът да стане още по-кремообразен и интересен. Всъщност горещите температури не правят сиренето кадифено, а маслено.

Извадете пастата от котлона, оставете за 20 секунди, така че да се охлади малко. След това добавете настърганото сирене или филийки. Ще се окаже много вкусно и апетитно, както вкусната паста, доставена отhttps://www.foodpanda.bg/cuisine/italianska-delivery-sofiya.

Не забравяйте, че има повече от сметанов сос

Сметановият сос е най-популярното допълнение към макароните. Мнозина са толкова пристрастени към сметановия сос, че забравят, че тестените изделия могат да се приготвят по най-различни начини. Вместо кремообразен сос можете да използвате доматена, песто или авокадо сос.

В допълнение, пастата може да бъде не само месна, но и вегетарианска. Сочните зеленчуци ще бъдат чудесна алтернатива на сосовете и ще зарадват всички любители на вкусна, но лека храна.

The post Тайната на перфектната италианска паста appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Тайната на перфектната италианска паста

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация