С 20 % намаляват данъците на най-масовите автомобили в община Кюстендил

0

По предложение на кмета инж. Атанасов с 20 % намаляват данъците на най-масовите автомобили в община Кюстендил, автомобилите категория Евро 1 и Евро 2
Предложените от кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов промени в Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кюстендил бяха гласувани на сесията на Общински съвет през декември. Промените касаят най- масовите автомобили, които се ползват от хората с ниски доходи, посочи инж. Атанасов.
Към 10.11.2023 г. регистрираните на територията на Община Кюстендил леки и товарни моторни превозни средства до 3,5 тона са 20 372 бр., от тях 4 443 броя са без екологична категория или с Евро 1 и Евро 2.
Чрез въвеждане на ниската стойност на коефициента, предвиден от закона за автомобили без екологична категория или такава равна на Евро 1 и Евро 2 , се цели финансово облекчаване на онази част от населението, която има по- ниски доходи, защото коефициентите над 1,1 увеличават общия размер на данъка.
„Знаете, че подобно обещание бях поел в предизборната кампания и дойде време да го изпълним. Така ще облекчим хората, които имат най- ниски доходи на територията на община Кюстендил. Да могат да ползват своите коли, а не да бъдат принудени да ги бракуват или да ги продават. Тази несправедливост вече е отстранена и техните данъци ще бъдат намалени с 20 %.Това се получава, защото екологичната компонента беше завишена на 1.3 от предишното ръководство. В момента компонентата се намалява на 1.1, което означава 20 % намаление на данъка на тези автомобили“, коментира инж. Атанасов.

The post С 20 % намаляват данъците на най-масовите автомобили в община Кюстендил appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви