С редица тържествени мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 146 години от Освобождението на България.

0

От 09.30 часа ще се проведе ритуал по полагане на цветя пред паметната плоча в градинката при централния вход на стадион „Христо Ботев“.
Честванията ще продължат с празнично шествие по улица „Трети март“, което ще стигне до площад „Македония“.
В 10.00 часа ще бъде издигнат националният флаг на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве, след което ще бъдат положени цветя и венци пред паметника на Гоце Делчев.
С участие в празненствата ще се включат и 3-то бригадно командване – Благоевград, Представителен духов оркестър на Сухопътни войски на Република България и РК „Традиция“.
От 11:00 часа на пл. „Македония“ ще започне празничният концерт-спектакъл на Ансамбъл „Пирин“ под надслов „….И за свобода…“.
От 12.00 часа пред Регионален исторически музей ще се проведе урок по родолюбие, по време на който всеки може да се запознае с факти от българската история.
Община Благоевград кани жители и гости да се включат в тържественото отбелязване на 146 години от Освобождението на България!
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'блаΓΟΕΒΓΡΑλ 3 март 09:30 ч. ритуал no полагане на цветя на паметната плоча в чест на посрещането на бойния освободителен отряд на IV мариуполски полк, предвождан oT майор иван павлович орлински градинката пред централния вход на стадион „христо ботев" 10:00 тържествено издигане на националния флаг на република българия и молебен за здраве (C участието на Ill-To бригадно командване благоевград и представителен духов оркестър на сухопътните войски на република българия)- площад „македония 11:00 „...и за свобода.." концерт-спектакъл на ансамбъл „пирин" -площад "македония 12:00ч. урок no родолюбие площадката пред регионален исторически музей благоевград община благоевград'

The post С редица тържествени мероприятия в Благоевград ще бъдат отбелязани 146 години от Освобождението на България. appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви