С „първа копка“ днес бе дадено начало за изграждането на нов православен храм в Сандански

0

С благословията на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, днес кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, представител на фирмата – изпълнител и председателят на Общински съвет – Сандански направиха символична „първа копка“ за изграждането на нов православен храм „Събор на Св. Архангел Михаил” в жилищен комплекс „Спартак“.
Новият храм ще бъде двуетажен, като на втория етаж ще бъде разположена камбанарията.
Конструкцията на сградата, проектирана безвъзмездно от арх. Тюлеков, е монолитна стоманобетонна, с разгъната застроена площ от 869 кв. м., а всички вътрешни мазилки ще се изпълнят така, че да позволяват стенопис.
Капацитетът на новата църква ще бъде до 200 човека.
Цялата площ около храма ще бъде облагородена и озеленена, като е изграден и паркинг за 32 автомобила. Урбанизираната територия на сградите и съоръженията ще бъде подсигурена с достъпна среда за всички миряни.
Последният изграден храм в град Сандански е храм „Свети Георги Победоносец“, построен през 1951 г. и осветен през 1952 г., преди повече от 70 години, което е показателно за важността и значението на съграждането на новия храм, който ще събира под своя купол миряни от град Сандански, жилищен комплекс „Спартак“ и региона.
Вярата да ни обединява, както до сега и скоро, отново заедно, да пристъпим прага на съградената църква „Събор на Св. Архангел Михаил“.
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, дайс и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с ‎3 души и ‎текст, който гласи '‎رA CAT община сандански‎'‎‎

The post С „първа копка“ днес бе дадено начало за изграждането на нов православен храм в Сандански appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви