С песни и хора отбелязаха празника на Струмяни

0

На красива празнична сцена на площад “7-ми април“ в с. Струмяни бе дадено началото на официалната церемония по повод отбелязването на Празника на община Струмяни. За поредна година празникът събра десетки жители, гости, приятели, съмишленици, хора които милеят за родното място, които обичат нашата красива общината и които винаги носят частица от нея, където и да се намират по света.
Община Струмяни е една благодатна земя с хилядолетна история, която познава превратностите на времето, която все още помни тътена на грохотни времена, на разделения и войни, на бедност и усилен труд, но земя, опазена от достойни хора, които винаги са отстоявали своята българщина, традиции и култура.
В днешния празничен ден поздравителната програма по повод отбелязването на 44 /четиридесет и четири/ години от официалното обявяване на Струмяни за община започна с изпълненията на децата от ДГ „Патиланци“- с. Микрево, с. Струмяни, с. Илинденци и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, самодейни състави от читалищата в с. Струмяни, с. Микрево, с. Илинденци и с. Игралище, и танцов ансамбъл „Малешевци“ при НЧ „Братя Миладинови“ – с. Микрево. Специална изненада за всички гости на празника бе гостуването на танцов ансамбъл “Фолклорна низа“ от град Струмица, Република Северна Македония с ръководител Юлия Теменугова.
Кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев поздрави и приветства с „Добре дошли“ всички жители и гости на празника на община Струмяни.
Той сподели: “Днес в деня на този празник обединяваме чувствата си към родната община, днес сърцето на всеки от нас се вълнува от радостта и емоциите на празничният ден, от надеждите и желанията ни да продължим развитието на Струмяни като европейска община.

The post С песни и хора отбелязаха празника на Струмяни appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви