С парад на училищата Благоевград отбелязва 24 май и празника на града

0

С парад на училищата Благоевград отбелязва 24 май и празника на града

С парад на училищата и богата музикална програма Благоевград отбелязва 24 май и празника на града. Честванията започнаха с шествие по централната пешеходна улица, в което се включиха ученици и учители от всички училища в града.

За празника в градската градина отвори врати библиотека на открито, от която всеки жител и гост на Благоевград днес ще може да вземе книга.
Програмата ще продължи с традиционна Обща изложба в Градската художествена галерия, която има и конкурсен характер. Експозицията ще бъде открита в 17.00 часа., когато ще бъдат връчени и наградите на избраните от журито творци. Предвидена е и специална награда на името на Христо Бараковски. В 19:00 часа на площад „Георги Измирлиев“ ще премине първото шествие на абитуриенти от Благоевград.
Празникът ще завърши с дългоочаквания концерт на легендата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова. Любимите изпълнители ще излязат на една сцена в 20.00 часа на площад „Георги Измирлиев“. В Градската градина ще отвори врати Библиотека за един ден. Къщичката ще се превърне в заемна за малки и големи читатели, като всеки, който иска може да си извади безплатна читателска карта за Регионалната библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград.

The post С парад на училищата Благоевград отбелязва 24 май и празника на града appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви