С новите тарифи на такситата: Под 2 лева курс в Благоевград вече няма да има

0

Скок на цените на таксиметровите услуги в Благоевград. От бранша оправдават увеличението с кратките курсове, които са неизгодни за шофьорите и по-малкия брой клиенти заради пандемията.

Между 50 и 70 стотинки ще бъде увеличението на първоначалната такса за такси, като тарифите за километър ще останат непроменени. Очаква се всички фирми да работят по новите цени до края на април.

„Тези цени не са актуализирани от доста време насам. Просто е крещяща нуждата от актуализация. За да извършваме нашата услуга нормално, качествено и сигурно, са нужни и финансови средства за покриване на разходите по дейността“, заяви Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Досега хората са свикнали да плащат средно между 1,50 и 2 лева за курс. С новите тарифи под 2 лева курс вече няма да има,съобщи БНТ.

Хората са на мнение, че в малките населени места повишението няма да се усети значително. Според тях в големите градове този скок не е оправдан, тъй като условията няма да се подобрят.

Таксиметровите апарати трябва да бъдат променени с новите по-високи цени в лицензирани сервизи до 2 май. Шофьорите, които не спазят срока, ги заплашва глоба до 1000 лева.

 

The post С новите тарифи на такситата: Под 2 лева курс в Благоевград вече няма да има appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: С новите тарифи на такситата: Под 2 лева курс в Благоевград вече няма да има

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация