С над 4 млн. лв. МРРБ дофинансира община Кресна

0

МРРБ ДОФИНАНСИРА ОБЩИНА КРЕСНА С 4 536 864 ЛЕВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ОБЩИНСКИ ПЪТ BLG 2131 /I-1/гр. КРЕСНА-с.ВЛАХИ
На 14.09.2023 г., в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (съкр. МРРБ), министър Андрей Цеков подписа със зам.кмета на община Кресна, инж.Петър Петров, допълнителното споразумение за дофинансиране на реконструкцията на общински път BLG 2131 /I-1/гр. Кресна – с. Влахи от км 0+000 до км 8+500 със сума в размер на 4 536 864 (четири милиона, петстотин тридесет и шест хиляди, осемстотин шестдесет и четири) лева. Подписването на допълнителното споразумение бе част от тържествена процедура, в която взеха участие представители на 54 български общини, които са напреднали в дейностите и вече са отчели първите 50% от стойността на финансирани през миналата година обекти.
С целевото дофинансиране от бюджета на МРРБ община Кресна получава остатъка от необходимия ресурс за завършването на своя успешен инвестиционен проект. Реконструкцията на пътя до с.Влахи бе включено в плана на Министерството, одобрен с Решение на Министерския съвет № 711/2022 г. и през 2022 г. община Кресна получи първите 50% от общата стойност на проекта.
Зам.кметът на община Кресна, инж.Петър Петров, благодари на министър Цеков и неговия екип за поетия и изпълнен ангажимент да осигурят необходимите средства за довършване на вече стартираните инвестиционни проекти и декларира от името на кмета, г-н Николай Георгиев, готовността на местната власт да продължи да работи целенасочено и ефективно за подобряване на общинската инфраструктура в интерес на гражданите на нашата община.
Напомняме, че на 28.09.2022 г., на заседание на Министерски съвет на Република България бе одобрен проект за инвестиционен разход на община Кресна за реконструкция на общински път BLG 2131 /l-1/ гр.Кресна – с.Влахи, а на 24.11.2022 г., в месността „Влахинска чешма“ беше направена първата копка на цялостната реконструкция. Така, благодарение на екипа на г-н Георгиев чаканата повече от 50 години инвестиция стана реалност!

The post С над 4 млн. лв. МРРБ дофинансира община Кресна appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви