С камбанен звън, литургия и курбан отбелязаха 30-годишнината на църквата в Струмяни

0

Отбелязване 30-т годишен юбилей на църквата в с. Струмяни, носеща името на Светите равноапостоли Константин и Елена!
С празничен камбанен звън, тържествена литургия и традиционен курбан за здраве и благоденствие на 21.05.2023 г. /неделя/ жителите и гостите на с. Струмяни посрещнаха светлия християнски празник, посветен на „Свети Свети Константин и Елена“ – покровители и патрони на църквата в с. Струмяни.
Тази година храмовият празник е още по – специален, защото се навършват 30-т години от полагането на първата копка на храма и защото църквата посрещна миряните напълно обновена – сменен е целият покрив, поставени са нови медни куполи, външните стени са с ново силиконово покритие, което да предпазва от мухъл и наводнения. След силната буря миналата година, която нанесе сериозни щети по храма, днес той грейва още по-величествено от всякога. Ремонтът се осъществи с подкрепата и обединението на Неврокопската епархия, община Струмяни, множество дарители и хора с добри сърца.
Специално за празника и доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха Мъжка певческа фолклорна група от гр. Сандански и хороводен оркестър “Веселие“ – гр. Сандански, които поздравиха гостите на празника с традиционни български народни песни и танци.
Нека Св. Св. Константин и Елена закрилят Вас и Вашите семейства! Нека Ви донесат много здраве, сили и късмет! Носете вяра и надежда в сърцата си и нека пътят на живота Ви бъде изпълнен с хармония, доброта и благодат! Бъдете благословени!

The post С камбанен звън, литургия и курбан отбелязаха 30-годишнината на църквата в Струмяни appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви