С аплодисменти: Алберт Попов стана почетен гражданин на Банско

0

Най-добрият български алпиец Алберт Попов получи званието„Почетен гражданин на Банско“.

Плакетът му бе връчен от председателя на местния парламент Георги Икономов под аплодисментите на десетки официални гости и граждани. 17-те съветници гласуваха единодушно и парична награда от 5000 лв. за Попов, както и 3000 лв. за неговия треньор Ивайло Борисов.

Двамата получиха и специални дарове -сушен свински бут и винона които вече могат да се насладят, тъй като сезонът вече приключи. „Искам да благодаря, че оценявате нашия труд, както и за добрите думи, които казахте за нас. Да благодаря и за гостоприемството на Община Банско и на банскалии.

Тук е нашият втори дом. Неведнъж Банско е доказвало, че е световен ски курорт, а догодина ще има два старта от Световната купа. Всички заедно вървим в правилната посока. Горд съм, че такива престижни състезания се провеждат на пистите в Пирин. Нашите успехи нямаше да са възможни без вашата подкрепа”, заяви Попов.

Той увери, че след третото място на подиума в САЩ е нормално да има глад за още по-големи успехи. А той самият вярва, че може и ще постигне мечтата си да е пръв на подиума в кръг от СК още следващия сезон.

The post С аплодисменти: Алберт Попов стана почетен гражданин на Банско appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви