Съпругът на Йовчева пуска предизборни платени съобщения за „Барселонагейт“

0
Испанските власти са прекратили разследването по аферата „Барселонагейт“. Това казва в платено съобщение бизнесменът Йордан Христов, съпруг на бившата манекенка Борислава Йовчева. Съобщението е публикувано три дни преди изборите от БТА, но изрично в него се отбелязва, че става дума за платена публикация.

Христов твърди, че нито на него, нито на някои от споменатите в медиите хора са били повдигани обвинения. Източник на информацията е адв. Тодор Табаков.

„На 06 юли 2021 г. получих официален документ (Legal Statement) от моите адвокати в Испания, с който ме уведомяват, че т.нар. случай „Барселонагейт“ е напълно прекратен и архивиран с официално Постановление (Decreto Fiscal) на Главния прокурор на Специализираната прокуратура на Испания г-н Алехандро Лусон Кановас, считано от 31.05.2021 г. и влязло в сила.

В хода на проверката по тъй наречения случай „Барселонагейт“ срещу мен никога не са били повдигани обвинения и не са предявявани финансови, данъчни или каквито и да е било други законови претенции от страна на испанските власти.

Такива няма и срещу нито едно физическо или юридическо лице, чиито имена бяха „напоително“ тиражирани от различни медии.

Нещо повече, част от медийно разпространените имена в това число и на политици, дори не присъстват в проверката, което не попречи да „присъстват“ в медийни и политически спекулации, в които беше замесено и моето име в продължение на две години“, пише бизнесменът.

Скандалът „Барселонагейт“ започна след като испанското издание „Ел Периодико“ съобщи през миналия февруари, че властите разследват пране на пари и връзка на бившия премиер Бойко Борисов със случая. Ставаше дума за покупка на лускозна къща, в която живее Йовчева.

Имаше упорити слухове за близост на Борисов с някогашната манекенка. Бившият премиер веднъж бе попитан дали има дете от нея. Той отговори с „Не“.

Миналия август стана ясно, че Йовчева е сключила граждански брак с бизнесмена Христов. Самият той каза пред разследващия сайт Bird.bg, че бракът бил грешка, а детето на младата жена не било от него.

Сега той твърди, че смята случая „Барселонагейт“ за приключен.

„3а съжаление логичният завършек на един казус, който беше създаден, тиражиран и поддържан, въз основа на медийни и политически спекулации и имаше малко общо с правото не може да ми върне нито разбитите нерви, нито съсипания ми личен живот, както и тежките негативи върху доброто ми име и бизнеса ми“, заявява той.

Не за първи път Христов твърди, че разследването е приключило. Още миналата година той заяви същото. Сега обаче съобщението му се появява дни преди предсрочните избори.

Българската прокуратура също образува проверка по случая. По нея не бе дадена никава информация, освен че ще поиска още данни от испанските власти.

Източник: mediapool.bg

The post Съпругът на Йовчева пуска предизборни платени съобщения за „Барселонагейт“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съпругът на Йовчева пуска предизборни платени съобщения за „Барселонагейт“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация