Съпругът на бившия член на УС на ЮЗДП Б. Петачка – Г. Добрински, години наред получавал заплата от „ДГС Благоевград”, без да стъпи в стопанството

0

Бившият директор на „ДГС Благоевград” Калин Зашев, който бе уволнен миналия юли след десетки сигнали за злоупотреби, постъпили към служебното правителство, е водил фиктивно на работа съпруга на бившата си юристка и член на УС на ЮЗДП Биляна Петачка – Георги Добрински.

Петачка бе юрист в Горското през 2011-2014 г., когато изненадващо бе назначена в ръководството на ЮЗДП и остана 3 г. в този управленски държавен орган, контролиращ дейността на горските стопанства в Югозападна България. През същата 2014 г., след едногодишно прекъсване, начело на „ДГС Благоевград” се върна инж. Калин Зашев и близките приятелски отношения между Зашев и Петачка довеждат до фиктивното назначение на Добрински.

След отстраняването на юристката от УС на ЮЗДП през 2017 г. съпругът обаче останал да се води на половин щат като строителен техник в „ДГС Благоевград”, без въобще да се мярка в стопанството. Рахатът за Добрински продължил и след уволняването на Зашев, когато половин година директор бе Иван Герин. На 22 февруари тази година обаче стопанството бе оглавено от Емил Солачки и новият директор много бързо се усетил, че в ДГС заплата на половин щат получава строителен техник на име Георги Добрински, който обаче не ходи на работа, а в деловодството няма никакви постъпили молби от това лице за отпуск или болничен.

В крайна сметка миналия месец Солачки и Добрински успяват да се срещнат. Директорът направил забележка на подчинения си, че трябва да си спазва работното време, но Добрински предпочел да си подаде молба за напускане по взаимно съгласие, защото имал и други ангажименти и нямал време да ходи и на работа.

Всъщност и Добрински, и съпругата му успяха в максимална степен да се възползват от щедростта на държавните служби в системата на горите. Например през 2016 г., когато получаваше хиляди левове заплата като член на УС на ЮЗДП, Биляна Петачка сключи договор с Калин Зашев да оказва юридически услуги на „ДГС Благоевград” срещу 7200 лв. за 1 г.

Съпругът й пък има транспортна фирма и от 2016 г. се води ръководител на транспортна дейност в „Добрински транс“ ЕООД, а доскоро бе и в управителния съвет на благоевградския клуб по спортни танци „Импулс“ наред с други членове, носещи фамилиите Добрински и Петачки. Тази година пък той подаде в ОбС – Благоевград документи за съдебен заседател, като в мотивационното си писмо е посочил: „През целия ми съзнателен живот съм се отнасял отговорно към поетите от мен ангажименти. Смятам, че съм почтен човек, както имам и морално и пристойно поведение“.

Източник: вестник Струма

The post Съпругът на бившия член на УС на ЮЗДП Б. Петачка – Г. Добрински, години наред получавал заплата от „ДГС Благоевград”, без да стъпи в стопанството appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съпругът на бившия член на УС на ЮЗДП Б. Петачка – Г. Добрински, години наред получавал заплата от „ДГС Благоевград”, без да стъпи в стопанството

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация