Съмнения за смърт след лекарска грешка…Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка.

0

Тема по зрителски сигнал от Сандански. Жена отива в Спешния център с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка. Резултатът е фатален – след десет дни тя е починала, а лекари заявили на близките, че кардиограмата ясно е показвала инфаркта.

На 8-и октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в Спешния център в града. С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „Оттам докторът, който я приема, анонимният доктор, ѝ казва, че ѝ няма нищо”, обясни дъщерята на починалата Цветелина.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома. Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт. Тя отива отново в Спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът, прегледал я в Спешния център в Сандански. „В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в Спешния център. Исках да проверят по камерите – казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха за NOVA, че по случая се извършва проверка. На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега – мъж.

Източник: Нова.тв

The post Съмнения за смърт след лекарска грешка…Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка. appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съмнения за смърт след лекарска грешка…Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка.

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение