Съкратиха щата на К. Въчкова като зам.-директор на Математическата гимназия в Благоевград

0

Вместо с досегашните трима Математическата гимназия в Благоевград вече е с двама заместник-директори, научи „Струма“. С направено преструктуриране е съкратен щатът на дългогодишния заместник-директор по учебната дейност – учителката по български език и литература Катя Въчкова. Самата тя бе част от екипа и на предишния директор на ПМГ инж. д-р Татяна Ядкова, която се пенсионира през 2016 г.

Тогава конкурса за ръководния пост спечели единственият вътрешен кандидат – математикът Николай Каращранов, който преди това беше помощник-директор. Няколко месеца след встъпването си в длъжност новият директор назначи за свой заместник учителя по ФВС Йордан Цветанов, а К. Въчкова продължи да отговаря за учебната дейност. По-късно бе разкрит и трети щат и към ръководния екип като зам. директор АСД се присъедини учителят по информатика Димитър Стойчев.

„Става въпрос за преструктуриране с цел оптимизация”, коментира директорът Н. Каращранов и допълни, че е провел разговор с К. Въчкова. Тя остава на работа в ПМГ, като освен че ще преподава по БЕЛ, ще е и класен ръководител.

От ръководството на гимназията поясниха, че досегашната зам. директорка се е оттеглила от поста по свое желание.

Източник: Вестник Струма

The post Съкратиха щата на К. Въчкова като зам.-директор на Математическата гимназия в Благоевград appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съкратиха щата на К. Въчкова като зам.-директор на Математическата гимназия в Благоевград

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация