Съдът заседава за регистрацията на „Продължаваме промяната“

0
Софийският градски съд ще заседава в петък по делото за регистрация на партия „Продължаваме промяната“ (ПП). След това трябва да се произнесе по искането в двуседмичен срок.

От ПП поискаха да се регистрират два дни преди изтичането на крайния срок. Партията бе учредена в Пловдив на 15 април, а документи бяха подадени 13 юли, т.е. в края на законовия тримесечен срок. На миналите избори ПП се яви с регистрацията на други две формации.

По закон за да бъде регистрирана една партия, трябва да бъдат извървени няколко стъпки. Първо трябва да се събере инициативен комитет от поне 50 души, които да приемат учредителна декларация с основните принципи и цели на бъдещата политическа партия. След това декларацията се публикува в поне един национален всекидневник и се открива подписка за набиране на членове-учредители. В срок до 3 месеца от датата, на която е приета учредителната декларация, трябва да се проведе учредително събрание на което трябва да присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права, които одобряват устав и ръководство.

За регистрация политическите партии са длъжни да представят в съда: учредителна декларация; протокол от учредителното събрание; устав на партията; списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и саморъчен подпис на не по-малко от 500 членове – учредители на партията; декларации за индивидуално членство; нотариално заверени образци от подписите на представляващите политическата партия; списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 членове.
 

Източник: mediapool.bg

The post Съдът заседава за регистрацията на „Продължаваме промяната“ appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съдът заседава за регистрацията на „Продължаваме промяната“

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение