Съдът върна в ареста сина на прокурора от Перник, обвинен за побой

0
Софийският градски съд върна в ареста Васил Михайлов, обвинен за побой в Перник.

Решението е окончателно, след като прокуратурата поиска младежът да бъде върнат в ареста. 

Проверка установи, че той е нарушил домашния си арест, въпреки че е с гривна за проследяване.

Съдът се мотивира с показанията на двама свидетели, които разказват за случая.

Защитникът на Михайлов Христо Ботев заяви в съдебната зала, че искането на прокуратурата за връщането на Михайлов в ареста е заради медийния шум. Освен това доклад на правосъдното министерство показвал, че прекъсванията на сигнала от гривната за няколко минути се дължат на технически проблеми.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето му.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

Васил Михайлов е син на прокурора Бисер Михайлов. Пред дни главният прокурор Иван Гешев настоя обвинителят да си подаде оставка. Досега обаче това не се е случило.

Скандалът с Михайлов-младши продължава вече месеци наред. Семейството на футболен треньор от Перник се оплака, че той е бил пребит от младежа, а впоследствие се появиха клипове, на които се вижда как младежът бие и други хора. Сред пострадалите има полицай, който не е подал сигнал.

Източник: mediapool.bg

The post Съдът върна в ареста сина на прокурора от Перник, обвинен за побой appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съдът върна в ареста сина на прокурора от Перник, обвинен за побой

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение