Съветникът Кирил Илиев иска инкасо автомобилите и колите на СОД да плащат 3-4 пъти по-високи такси за влизане в пешеходната зона на Благоевград

0

От 3 до 4 пъти да се вдигнат таксите за движение в пешеходната зона на Благоевград на инкасо автомобилите и на колите на охранителните фирми, настоява общинският съветник Кирил Илиев. Причина за депозираното вчера от него искане до председателя на ОбС е отчайващото състояние на плочките в централната градска зона.

„Дори 10 години да събираме сумите от сегашните такси, няма да ни стигнат да ремонтираме натрошените при движението на тежките автомобили декоративни плочки. Тарифите не са пипани повече от 11 години“, мотивира се К. Илиев и цитира, че сега действащите тарифи са по 60 лв. на месец за кола на СОД и 120 лв. за фирмите, извършващи инкасова дейност.

Искането на общинския съветник е цената за пропуск на един охранителен автомобил да стане 180 лв. на месец, а за тежащите по 4-5 тона коли инкасо да скочи на 500 лв.

„Така фирмите ще преценят за колко автомобила да платят таксата и няма да ставаме свидетели на няколко автопатрулки, струпани на едно място в центъра на града, без да има основателна причина за това“, коментира К. Илиев. Той предлага парите, които ще се събират от тези такси, да отиват за подмяна, ремонт и поддръжка на потрошените декоративните плочки в централната пешеходна зона.

Източник: Вестник Струма

The post Съветникът Кирил Илиев иска инкасо автомобилите и колите на СОД да плащат 3-4 пъти по-високи такси за влизане в пешеходната зона на Благоевград appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Съветникът Кирил Илиев иска инкасо автомобилите и колите на СОД да плащат 3-4 пъти по-високи такси за влизане в пешеходната зона на Благоевград

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация