Събрани са доказателства за вината на двамата биячи за побой на мъж в с. Марикостиново

0

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, се води разследване за причиняване на телесна повреда. Понастоящем е установено, че около 02,55 ч. на 09.07.2023 г. на ул. „Екзарх Йосиф“ в с. Марикостиново, община Петрич, бил нападнат Г.У. Вследствие на нанесения побой на мъжа била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на главата, както и наранявания в областта на лицето и тялото.

В хода на разследването на деянието са били събрани доказателства за виновността на две лица – В.Т. от с. Марикостиново и И.Б. от с. Дрангово. Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои Районна прокуратура – Благоевград да привлече извършителите на престъплението към наказателна отговорност за престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК. Лицето В.Т. ще бъде задържано за срок от 72 часа. Спрямо него ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, т.к. деянието е извършено от него в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело, съобщи Апелативна прокуратура- София. Действията по разследването продължават.

The post Събрани са доказателства за вината на двамата биячи за побой на мъж в с. Марикостиново appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви