Събират средства и сили за нов параклис в Крупник

0

В село Крупник започва събирането на средства и сили за нов параклис. На Св. Георги ще е наречен параклиса, който ще на оброчното място в местността „Дрене“ край Крупник.
Инициаторите на богоугодното дело искат на мястото, белязано сега с ламаринено параклисче, да вдигнат красив и светъл божи дом.

За желаещите да дарят средства за построяването му ще бъдат поставени кутии в хранителните магазини, кметството на селото, черквата и пощата.

Средствата, които искате да дарите можете да преведете и по банката. Набирателната сметка е на името на Живко Захариев- член на инициативния комитет. Сметка: 02/0000000025169973, IBAN – BG09STSA93000025169973, BIC –STSABGSF, като основание за превода може да бъде изписано: дарение за параклис.

Дано всеки, според възможностите си, подкрепи благотворителната инициатива за да стане възможно изграждането на още един параклис в община Симитли.
От археологически находки е установено, че много вероятно тракийски селища е имало в местността „Дрене”. На мястото са разкрити и крепостни съоръжения, които са служили за убежище на околното население при нападение.

Материалът Събират средства и сили за нов параклис в Крупник е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Източник – Региона БГ: Събират средства и сили за нов параклис в Крупник

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация