Строежът на новия затвор в Самораново напредва

0

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново. Преди приключване на строително-монтажните работи, правосъдният министър провери как вървят довършителните дейности по най-амбициозния проект на Министерството на правосъдието и на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). В Самораново усилено се работи по завършването на новия пилотен затвор за 400 лишени от свобода, учебния център за 100 служители на ГДИН, ново преходно отделение, училище, цехове за работа, социален център, административна сграда и др. Главният директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов заяви, че от фирмата-изпълнител на обекта са осигурили близо 200 работници, които успоредно да работят по десетте сгради и по подобряване на цялостната инфраструктура на района. /

На 29 април т.г. ГДИН организира заключителна конференция по проект „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Тогава ще бъдат отчетени постигнатите резултати по проекта, а комплексът ще бъда показан на норвежките партньори и на гостите на събитието.

По предложение на норвежката страна, работата по въвеждането на новите методи на обучение на персонала и по новите програми за работа с лишените от свобода ще продължи и в следващите месеци. Очакванията са в новия затвор първите лишени от свобода да бъдат настанени, когато всички нови процедури, обучения на служители и тестове за сигурност бъдат проведени и въведени на място. Процесът ще бъде подпомогнат и наблюдаван от Норвежката корекционна служба.

Novini.bg

 

The post Строежът на новия затвор в Самораново напредва appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви