Страшната истина! Петранка не разчита на политиците, а на кофите за боклук и споделя: Не знаеш, миличка, как ще се завърти колелото на съдбата ти!

0

Благоевградчанката Нели М. е впечатлена от съдбата на една възрастна жена,която е принудена да рови в кофите за боклук, за да преживява.Изпадналата в немилост жена е мила, интелигентна и останала сама. Петранка не разчита на политиците,а на кофите за боклук и на добрите хора.

Ето нейната история:

„Ако ви се случи да срещнете тази дама , не я подминавайте равнодушно..Вероятно ще я видите до кофите за боклук. ДАМА! Не леля или баба .., нищо , че е на 80+ и намира спасението си там – в кофата..Ерудирана , сладкодумна , мила жена, работила цял живот , плащала данъците си цял живот, погребала близките си наскоро…Това е тъжната история на внучката на известен опълченец от троянския край и както сама казва – „не знаеш , миличка , как ще се завърти колелото на съдбата ти „..

Много случки от живота си ми разказа.Плака…И аз плаках.Там до кофата..Такъв е реалния живот на много, много възрастни хора в България.Отказваше парите , които исках да й дам.Трудно я убедих да ги вземе и забележете какво ми каза :

– Отивам на лекар.Преди малко си броих стотинките , защото с празни ръце не мога да отида.Така съм възпитана .Сега ще мога да взема две шоколадчета за докторката и сестрата и да си купя карта за градския транспорт , че моята изтече..А са много лоши контрольорите, миличка , много лоши !!Не влизат в положението на хората…

Погледнах разкъсаните й стари обувки,позакърпеното яке и изпитах и срам , и гняв ..
Подкрепяхме какво ли не по света ..- Black lives matter , плакахме за коали в Австралия..,за бежанци ..!?!?

А нашите баби и дядовци са в агония , френдове !

Това е страшната истина ..

Не ги подминавайте равнодушно.
А дамата се казва Петранка.Тя и много други като нея ,не разчитат на политиците.Загубили са всякаква надежда.Разчитат на кофите и …на нашите добри сърца.

Тъжно ми е днес…“

The post Страшната истина! Петранка не разчита на политиците, а на кофите за боклук и споделя: Не знаеш, миличка, как ще се завърти колелото на съдбата ти! appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Страшната истина! Петранка не разчита на политиците, а на кофите за боклук и споделя: Не знаеш, миличка, как ще се завърти колелото на съдбата ти!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация