Стоян Стоев: Довършването на каскадата при язовир „Бели брег” е цел за следващите 4 години

0

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ и общински ръководител на партията в Сандански Стоян Стоев посети недовършената водна каскада над курортния град. Той разговаря с експерти и се ангажира в следващите четири години да работи за осигуряване на финансиране за неговото завършване.

Десетилетия стои недовършен язовир „Калинките“ над Сандански. По проект той ще събира около 1 млн. кубика. С него ще се формира каскада от два водоема заедно с действащия язовир „Бели брег“. „С наличната вода ще се покрият всички поливни нужди за землището на Сандански до Дамяница, включително. Заедно с това ще се освободи воден ресурс за останалите близки села до общинския център“, коментира Стоян Стоев.

Язовирът е завършен на около 70%, според мнението на експерти. Нужно е да се отделят средства за оглед и план за довършването му. „Правителството задели 500 млн. лв. за ремонт и поддръжка на водоемите на територията на страната, възможности за финансиране има и по европейските проекти. Трябва само да сме активни и да имаме в Народното събрание представители, които познават проблемите на региона.

The post Стоян Стоев: Довършването на каскадата при язовир „Бели брег” е цел за следващите 4 години appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Стоян Стоев: Довършването на каскадата при язовир „Бели брег” е цел за следващите 4 години

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация