Стоичков и Зико правят първа копка на новия спортен комплекс за 7 млн. лева върху 50 дка

0

Легендата на България Христо Стоичков и кметът Здравко Димитров ще направят първа копка на новия спортен комплекс в дворовете на двете езикови гимназии.  Събитието е на 26 декември, когато ще се даде старт по изграждането на комплекса.  Първият му етап е на стойност от 7 млн. лева, като ще има и две големи игрища  с размери 110 х 73 метра, както и терени за мини футбол.

Идеята е те  да бъдат ползвани от академията на ФК „Марица”, откъде именно е тръгнал най-великия ни футболист.   На терена от 50 дка ще има игрища на открито за футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, тенис, както и фитнес на открито.

Цялата поръчка е, че близо 7 млн. лева с ДДС, като фирмата, която ще го изгражда е „Мспорт Брос” на бившият баскетболист Николай Трайков. Фирмата има 120 дни да направи проект и още 210 дни и изградят спортните обекти.   Това е за първия етап на проекта, а вторият предвижда спортна зала , която ще е от югозападната страна на парцела.

Недоволство срещу проекта имаше от директорите на гимназиите  в близост. От Община Пловдив заявиха, че ще се съобразят изцяло с  техните изисквания, като проектът ще бъде на инженеринг.  Идеята е децата да ползват безплатно игрищата до 19:00 часа.

The post Стоичков и Зико правят първа копка на новия спортен комплекс за 7 млн. лева върху 50 дка appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Стоичков и Зико правят първа копка на новия спортен комплекс за 7 млн. лева върху 50 дка

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви