Стефан Янев предупреди никой да не дава пари на партията му, засега

0
Бившият служебен премиер Стефан Янев обяви, че получавал сигнали за „нечисти и провокативни деяния“ спрямо партията му „Български възход“, която все още не е регистрирана, но възнамерява да участва в изборите.

„В последните седмици до мен достигна информация от различни части на страната за определени лица, които се представят за свързани с ПП „Български възход“ и твърдят, че са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови“, пише Янев във Фейсбук.

По думите му „това са абсолютно недостойни, нечисти и провокативни деяния, целящи да дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем“.

Той обаче не посочва имена на хора, които са извършвали тези „деяния“ срещу партията му.

„Небезизвестна е максимата, че „политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП „Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които „търгуват“ и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия“, декларира Янев.

Той заявява, че за да пресече тези „провокативни действия“, ще издаде „вътрешна заповед“, с която да оторизира 8 души да изграждат партийните структури в страната.

„Когато взехме решението да започнем да създаваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията“, пише той и добавя, че ако партията му бъде регистрирана, тя ще се финансира „по начините, посочени в устава“.

Янев обяви, че влиза в политиката в началото на март тази година, след като премиерът Кирил Петков поиска оставката му като министър на отбраната, защото Янев настояваше да не се ползва думата „война“ за нахлуването на Русия в Украйна, а да се придържаме към казаното от Путин, че това е „специална операция“. След това той се обяви и срещу изпращането на военна помощ на Украйна, позовавайки на същия мотив като президента Румен Радев, чийто съветник беше – че с подобен ход страната ни ще се включи във войната.

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, който бе замесен в запис за предлагане на подкуп във връзка с дейността на фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, бе част от инициативния комитет на „Български възход“. След избухването на скандала около него обаче Стефан Янев обяви, че Моллов няма да остане в „Български възход“. Така партията се сдоби с първи изгонен член още преди да е регистрирана.

„Когато се направят необходимите разследвания и той (Моллов- бле.ред) съответно си изчисти името – дай боже – тогава можем да мислим за някакво съвместно бъдеще. Но в момента не“, каза тогава Стефан Янев пред Нова нюз.

Иначе „Български възход“ внесе документите си за регистрация в СГС на 19 юли. Съдът има едномесечен срок да насрочи открито заседание с призоваване на молителя и при участие на прокурор да разгледа молбата. След това трябва да се произнесе в 14-дневен срок от заседанието за поисканата регистрация. Ако няма нередности, партията ще бъде вписана в Регистъра на политическите партии. Законът дава възможност и за обжалване на решението на СГС, каквото и да е то.

Източник: mediapool.bg

The post Стефан Янев предупреди никой да не дава пари на партията му, засега appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Стефан Янев предупреди никой да не дава пари на партията му, засега

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение