Стефан Янев би приел да е отново служебен премиер и би гласувал за Кирил Петков

0
“Разбира се, че аз бих гласувал за хора като Асен Василев и Кирил Петков. Дали те ще участват в такъв проект, предстои да видим. Аз бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място. Партиите са сдружение от хора с еднакви мисли и цели. Те не принадлежат на един човек”. Това коментира служебният премиер Стефан Янев във връзка с информациите, че служебните министри на икономиката – Кирил Петков, и на финансите – Асен Василев, е възможно да направят нов политически проект.

“Ако е необходимо, мога да изпълнявам ролята на премиер и в едно следващо служебно правителство. Все пак това е решение на президента”, каза Янев.

Той коментира, че организацията на изборите не е лек процес, макар да изглежда рутинно действие.

“Датата за президентските избори се избира от парламента. Президентът ще определи датата за парламентарните избори, заедно с указа за прекратяване на това Народно събрание. В голяма степен решението за избори 2в1 зависи от депутатите. Държавата е готова да организира изборите и в двата случая. Ако изборите са 2в1, ще се наложи да се купят нови машини, както и те да бъдат пренастроени”, посочи министър-председателят.

“Не можем да бъдем сигурни в нищо към този момент. Очевидно се намираме в една перманентна политическа криза. Кризата е на политическото лидерство и представителство. Говорим за феномен, който се откроява много ясно. Има липса на връзка между партиите и обществото. Гражданите не се чувстват достатъчно добре представени от политиците. Именно тази ниша може да бъде запълнена от едни евентуални нови политически проекти”, обясни Янев.

Източник: mediapool.bg

The post Стефан Янев би приел да е отново служебен премиер и би гласувал за Кирил Петков appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Стефан Янев би приел да е отново служебен премиер и би гласувал за Кирил Петков

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация