Спешен медик и 4-ма огнеборци от Рила носят ранен мъж 4 км на ръце

0

Огнеборци и екип на Спешен център – Рила спасиха живота на мъж с черепно-мозъчна травма, след като на тел. 112 бил подаден сигнал за тежко пострадал 58-годишен мъж в с. Цървище, община Кочериново.

Екипът на Спешен център тръгнал веднага на обявения адрес, но линейката стигнала до средата на пътя и не могла да продължи поради стръмното и неасфалтирано трасе. Животът на 58-г. Георги Шушков висял на косъм. Тогава дежурният лекар в Спешен център, който бил в линейката, д-р Мирослав Корчев се принудил да търси съдействие на огнеборците в Рила.

Ето какво разказа той пред репортер на „Струма“: „Синът на пострадалия при падане Г. Шушков е позвънил на тел. 112. Веднага тръгнахме, но се оказа, че пътят е непроходим. Потърсих помощ от пожарната. С високопроходим камион пристигнаха 4-ма огнеборци, но и пожарната не можа да мине по трудния път. Наложи се с пожарникарите да отидем пеша до дома на пострадалия. При падане той беше получил черепно-мозъчна травма. Наложи се четиримата огнеборци да го носят на ръце с носилка по стръмния път повече от 4 км. Аз им благодаря, че в този момент се отзоваха и пациентът беше закаран за лечение в благоевградска болница“, разказа д-р М. Корчев.

Източник: Вестник Струма

 

 

The post Спешен медик и 4-ма огнеборци от Рила носят ранен мъж 4 км на ръце appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Спешен медик и 4-ма огнеборци от Рила носят ранен мъж 4 км на ръце

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви