СПЕЦАКЦИЯ: Разбиха две наркооранжерии като землянки

0

Две наркооранжерии бяха разбити при специализирана операция на органите на реда в Кнежа. Те са извършили проверка в имот на 63-годишен мъж от града, като на пода му са забелязали дървен капа, водещ към специално пригодено помещение в земята с дълбочина около 2,20 метра.

В него се отглеждали растения от рода на конопа, а помещението било оборудвано с осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. захранване с разклонители, въздуховоди за вентилация, таймери. Достъпът до оранжерията се е осъществявал посредством подемно съоръжение.

В наркооранжерията са открити 166 саксии със засадени наркотични растения, високи от 2 до 120 см. При извършения полеви наркотест проби от растителната продукция реагирали на марихуана. Зад алуминиевата врата на плантацията е намерена и иззета едноцевна пневматична пушка, преработена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие, а на рафт в горната част на помещението – 150 боеприпаса за огнестрелно оръжие и самоделно изработен заглушител.

След 24-часово задържане, на мъжа, криминално проявен и осъждан за подобни престъпления, е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.Действията по разследването продължават под ръководството на районен прокурор.

В рамките на същата операция е извършено претърсване и на обитаван от 49-годишна  частен имот  на друг адрес в Кнежа. В стопанска постройка за отглеждане на кучета, на пода криминалистите открили дървен капак, отвеждащ до специално пригодено помещение, вкопано на дълбочина над 2 м., с монтирана инсталация за отглеждане на растения от рода на конопа – марихуана. И на това място са установени осветителни лед тела, вентилатори, превключватели, ел. захранване с разклонители. От помещението са иззети 50 саксии с растения от рода на конопа, високи към 90 см, реагирали при полевия наркотест на марихуана. На пода на помещението е открита суха растителна маса – съцветия от марихуана Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. 49-годишната е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР.

The post СПЕЦАКЦИЯ: Разбиха две наркооранжерии като землянки appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: СПЕЦАКЦИЯ: Разбиха две наркооранжерии като землянки

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви