Спасиха 66-годишната Василка, лутала се три дни в гората

0

След 3-дневно издирване откриха жена, изчезнала в планината. 66-годишната Василка е в неизвестност от 19 юли. Тя била във вила в столичния квартал “Сеславци”. Вместо да се върне в дома си в Челопечене, объркала посоките и се озовала чак при Своге. След 72 часа без храна и вода жената е открита на 40 километра от мястото, на което е била първоначално, предаде Нова телевизия.

На 19 юли, около 23 часа, Василка звъни на дъщеря си Ралица, за да й каже, че е сама в гората край Сеславци. “Каза, че й пада батерията, че се прибира към Челопечене, да й оставя ключовете, за да може да се прибере в къщата”, разказва Ралица. Това е последният им разговор. От тогава Ралица няма връзка с Василка.

Жената опитва да се свърже с приятелите на майка си, с които е била на вила в Сеславци. Тогава става ясно, че след скандал тя си е тръгнала. На 20-ти сутринта Ралица отива в полицията, за да подаде сигнал. Започва акция по издирването на 66-годишната жена.

Полицаи от 5-то РПУ, заедно със служители на гражданска защита и пожарната, търсят жената, но без успех. Издирването продължава и на 21-ви със служители на криминална полиция. За последно телефонът на Василка е засечен от клетките на мобилния оператор на повече от 30 километра от Сеславци – в района на свогенското село Огоя.

“Гледахме по стъпките в калта на къде се е движила, имахме 3 предполагаеми маршрута, направихме 3 групи” обясни Христо Йорданов – 5 РПУ-София. той не крие, че са се усъмнили, че ще намерят жената жива. Заедно с униформените по следите на майка си тръгва и Ралица, След 72 часа като по чудо намират жената жива. Василка била в храсти, близо до поток, в напълно безпомощно състояние. Тя не знаела нито кога, нито как се е озовала там. От там Василка е транспортирана в болница.

The post Спасиха 66-годишната Василка, лутала се три дни в гората appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Спасиха 66-годишната Василка, лутала се три дни в гората

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Най-добри продукти | Евтини стоки | МОЛ за стоки | Най-добри продукти | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви | Диагноза и Лечение