СПАСИТЕЛНАТА АКЦИЯ: Продължава издирването на изчезналия турист в Пирин, включват дронове в търсенето на мъжа

0

Продължава издирвателната акция в Пирин. Почти три денонощия планински спасители опитват да открият следа от 69-годишен мъж, който е неизвестност от понеделник. Тогава за последно е бил забелязан в района на Шилигарника. По-късно по телефона пред своя позната софиянецът обяснил, че се намира в подножието на връх Вихрен. Днес издирването му ще бъде подновено с дронове.

 

„Днес има нова организация, включили сме още хора в акцията. Ако завали сняг, ще бъде много трудно да търсим. Районът е лавиноопасен. За щастие, прогнозата е да не вали сняг още няколко дни”, каза пред Нова телевизия Методи Баненски от Планинската спасителна служба – отряд Банско.

Вчера издирването беше прекратено заради лошото време. Акцията продължи над 8 часа, но за съжаление без успех. Обходена е голяма част от периметъра под връх Вихрен, откъдето последно Пламен Христов се е обадил. Падналата мъгла и силният вятър принудиха спасителите да прекратят временно търсенето. Мъжът е добре екипиран и опитен турист, което дава надежда за благоприятен изход на акцията.

 

The post СПАСИТЕЛНАТА АКЦИЯ: Продължава издирването на изчезналия турист в Пирин, включват дронове в търсенето на мъжа appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: СПАСИТЕЛНАТА АКЦИЯ: Продължава издирването на изчезналия турист в Пирин, включват дронове в търсенето на мъжа

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви