Спасители: Сваляме труповете на ръце, дано мине без инциденти!

0

Военен вертолет облетя района и си тръгна. Обявиха, че няма да могат да свалят телата на двамата мъже, загинали под връх Вихрен. Това заяви в 14.30 за „Марица“  дежурният в ПСС –Банско Венелин Петров.

Времето е чудесно. Така Петров опроверга появили се твърдения, че акцията с вертолет Кугар не може да се осъществи заради рискови метеорологични условия.

Колегите спасители ще свалят труповете на ръце, независимо от рисковете. Не можем да ги оставим на произвола на съдбата на височина 2300 метра.  Акцията със сигурност ще трае часове – 15 часа, може и повече. Дано се разминем без инциденти, тъй като теренът е рисков, стръмен и заледен, обясни дежурният спасител.

След едноседмично издирване тялото на 69-годишния софиянец Пламен Христов беше открито от дрон на 1 януари в улей по западния склон на връх  Вихрен над Влахини езера. Изненадващо до Христов беше открито и второ тяло на мъж, чиято самоличност в момента не е установена. Досега за втори изчезнал не беше споменато. Вероятно се отнася за човек, опитал се да помогне на Христов, смятат планинари.

Инцидентът с двамата мъже вероятно е станал на слизане по изключително рисковия ръб от Вихрен към премката към Казаните, предположи известният писател алпинист доц. Сандю Бешев, който коментира случая за „Марица“.

The post Спасители: Сваляме труповете на ръце, дано мине без инциденти! appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Спасители: Сваляме труповете на ръце, дано мине без инциденти!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви