Спад от близо 54% на оборотите в този бранш

0

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2021 г. общият индекс на календарните данни на оборота в сектор „Транспорт, складиране и пощи“ е с 1.9 на сто над равнището на същото тримесечие на 2020 година.

Най-голям ръст е отчетен при „Пощенски и куриерски услуги“ – с 25.3 на сто. Съществен спад се наблюдава при „Въздушен транспорт“ – с 25.9 на сто.

При „Други бизнес услуги“ най-голям ръст спрямо първото тримесечие на 2020 г. е отчетен при „Архитектурни и инженерни дейности, технически изпитвания и анализи“ – с 27.9 на сто, и „Дейности по наемане и предоставяне на работна сила“ – с 15.1 на сто, докато спад е регистриран при „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“ – с 53.7 на сто.

Общият индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“, изчислен от календарни данни, е с 15.8 на сто по-висок през първото тримесечие на 2021 г. в сравнение със същото тримесечие на 2020 година. Значителен ръст се наблюдава при „Дейности в областта на информационните технологии“ – с 21.3 на сто, „Информационни услуги“ – с 18 на сто, и „Радио- и телевизионна дейност“ – с 14.2 на сто. Намаление е регистрирано при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ (4.5 на сто) и „Издателска дейност“ (2.6 на сто).

През първото тримесечие на 2021 г. общият индекс на оборота за сектор „Транспорт, складиране и пощи“, изчислен от сезонни данни, се увеличава с 5.9 на сто спрямо четвъртото тримесечие на 2020 година. Ръст се наблюдава при всички дейности, като той е най-голям при „Въздушен транспорт“ – с 14.9 на сто, и „Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта“ – с 13.7 на сто.

Общият индекс на оборота за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“ се увеличава с 9.1 на сто спрямо четвъртото тримесечие на 2020 година. Най-съществен ръст е отчетен при „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ (35.2 на сто) и „Дейности в областта на информационните технологии“ (15.9 на сто). Намаление се наблюдава при „Далекосъобщения“ – с 1.8 на сто.

При „Други бизнес услуги“ най-голям ръст спрямо предходното тримесечие е отчетено при „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“ – с 49.2 на сто. Понижение е регистрирано при „Рекламна дейност и проучване на пазари“ – с 3 на сто, и „Дейности по почистване“ – с 0.6 на сто.

Източник: fakti.bg

The post Спад от близо 54% на оборотите в този бранш appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Спад от близо 54% на оборотите в този бранш

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация