Собственикът на автоморгата в Големо село Л. Тонев арестуван

0

Собственикът на автоморгата в бобовдолското Големо село Любен Тонев е арестуван за 24 часа в РУ на МВР в Бобов дол след акцията на криминалистите, за която „Струма” вчера съобщи.

При обиска в автоморгата криминалисти от Национална дирекция „Полиция”, ОДМВР – Кюстендил и РУ на МВР в Бобов дол са открили „разкостен” автомобил „Тойота”, който е обявен за издирване през месец януари. Автомобилът е собственост на македонска гражданка и е откраднат в Самоков.

Както „struma.bg“ писа в четвъртък около обяд полицаи влязоха в автоморгата и започнаха обиск. Пътят към моргата беше затворен от патрулен автомобил, докато траеше обискът, който продължи до късно вечерта. В двора на моргата гъмжеше от полиция, извършваше се оглед на всеки автомобил, като за целта се преместваха автомобили с подемна машина от едно място на друго, за да може да се осигури достъп до десетките автомобили в автоморгата.

Любен Тонев вече е подсъдим и за вещно укривателсто по член 215, ал 2 от НК в големи размери за периода от 2015 г. до 2019 г. Съдебното дело е започнало през октомври 2022 г. в Район съд – Дупница. Съдия по наказателното дело е Страхил Гошев. Последното заседание е било на 14 март 2023 г.

Както „Струма“ писа, през 2019 г. Л. Тонев пак беше задържан след обиск в автоморгата му в Големо село, при който тогава бяха открити разглобени на части лизингово „Ауди А5”, обявено за общонационално издирване, и части от други скъпи автомобили.

Преди около година при обиск в същата автоморга бяха открити врати и части от двигатели на обявени за откраднати автомобили. Тогава Л. Тонев пак беше задържан.

От полицията в късния следобед днес съобщиха:

В рамките на акцията екипи на главна дирекция „Национална полиция“, Областната дирекция на МВР в Кюстендил и служители от Инспекцията по труда и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) са извършили проверка на автоморга в село на територията на община Бобов дол. Там са открити множество купета и двигатели със заличени серийни номера, както и агрегати и части от автомобили, предимно японско производство от периода 2018-2021 г.

Оказало се, че един от разглобените автомобили – „Тойота РАВ 4“, с дата на първа регистрация 23 юни 2021 г. и собственост на македонски гражданин, е бил откраднат на 16 януари тази година в Боровец.

Управителят на автоморгата е бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. Той е попадал в полезрението на органите на реда и при разследване на други случаи. Повдигнато му е обвинение и му е наложена му парична гаранция в размер на 10 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 215 от НК, като работата по него продължава с идентификацията и на останалите авточасти, открити в обекта. Инспекцията по труда и РИОСВ са съставили актове за установените административни нарушения. Материалите са докладвани в териториалното отделение в Дупница към Районната прокуратура в Кюстендил.

Източник:Вестник Струма

The post Собственикът на автоморгата в Големо село Л. Тонев арестуван appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви