Служители на МВР излязоха на протест пред сградата на ОДМВР в Благоевград

0

Служители на МВР излязоха на протест пред сградата на Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ в Благоевград. Те използваха обедната си почивка, за да се включат в протеста на колегите си от различни градове в страната с искането за увеличение на заплатите.
Както писахме вече, синдикалните организации на служителите в МВР ги изведоха на улицата. Днес е един от предупредителните протести. Полицаи и пожарникари излизат пред управленията по време на обедната почивка. Исканията са за увеличение на заплатите поне с 10 процента. Служилите в благоевградската дирекция традиционно застават на пешеходната пътека пред сградата и пресичат групово, за да спират движението на автомобилите.

Вчера финансовият министър Асен Василев отряза претенциите им за повече пари в бюджета. Публично обясни, че миналата година са имали завишение на възнагражденията с 20 процента и през настоящата няма да ги вдигат. Пари ще побучат само министрества, които не е имало увеличение на заплати. От синдикатите са категорични, че ще има масов национален протест иждат национален протест между гласуванията на бюджета.

/Снимки – БТА/

The post Служители на МВР излязоха на протест пред сградата на ОДМВР в Благоевград appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви