След потопа в Германия: Смъртните случаи вече са над 150

0

Увеличава се броят на жертвите на силните наводнения в Западна Германия и Белгия. Притоците на Рейн – Ар и Мозел, както и малките реки – Зауер, Прюм, Нимс, Кил, Ерфт, излязоха от коритата си вследствие и на проливните дъждове, започнали от началото на седмицата.

Властите постепенно отброяват нагоре смъртните случаи, които към тази сутрин вече преминават 150, а стотици все още се намират в неизвестност. Над 20 души са жертвите в Белгия. Хиляди са в неизвестност заради прекъснатите телефонни и мобилни комуникации.

Тревогата расте и заради разрушената инфраструктура и материалните щети. Пострадали са също Люксембург, Нидерландия, Швейцария. В много от регионите на Западна Германия цари хаос. Тази нощ са евакуирани стотици жители на град Васенберг, Северна Рейн-Вестфалия, след като водата заля града.

Другата най-сериозно засегната германска провинция е Рейнланд-Пфалц, където около 1300 души от района на Арвайлер, на юг от Кьолн, са обявени за изчезнали.

Германският канцлер Ангела Меркел нарече наводненията катастрофа и обеща да подкрепи засегнатите през тези „трудни и страшни времена“.

The post След потопа в Германия: Смъртните случаи вече са над 150 appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: След потопа в Германия: Смъртните случаи вече са над 150

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация