След пиянската свада в Асеновград: Арестуваният твърди, че пистолетът не е негов

0

Стрелецът от Асеновград се изправи пред съда в Пловдив, за да поиска по-леке мярка за неотклонение с мотив, че пистолета не е негов и не е стрелял в деня на скандала. Апелативен съд – Пловдив обаче, потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. При инцидента пострада друг мъж и полицайка, пише TrafficNews.

Срещу стрелеца са повдигнати две обвинения – за опит за убийство и за незаконно притежаване на оръжие. На 16 декември 2022 г. в Асеновград, при възникнал конфликт между два враждуващи рода, и въпреки наличието в квартала на полицейско присъствие, мъжът прострелял жертвата си в гръдния кош с боен пистолет. Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща операция.

Служител на реда също бе нападнат по време на изпълняване на служебните си задължения. Полицайка, която се е отзовала на място при сигнала за стрелба в петък, е пострадала. Жената е била нападната от двете ромски фамилии, които са влезли в свада след употреба на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на две полицейски коли.

Пред Апелативния съд стрелецът заяви, че пистолетът не е негов и не е автор на прострелването.

След като се запознаха с жалбата, с доказателствата по делото и изслушаха доводите на страните, апелативните съдии прецениха, че има показания на очевидци, които твърдят, че автор на стрелбата е именно той.

По делото е налично и заключение на физико – химическа експертиза, от която се установява, че по дрехите и по ръцете на обвиняемия, са намерени микрочастици, които по състав съответстват с частиците, установени в цевта на пистолета, иззет от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

И двете обвинения са за тежки умишлени престъпления, като наказанието за опит за убийство е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съдебното минало на стрелеца е обременено, тъй като от свидетелството му за съдимост е видно, че е бил съден преди последното му деяние. За това съдът прецени, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

The post След пиянската свада в Асеновград: Арестуваният твърди, че пистолетът не е негов appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: След пиянската свада в Асеновград: Арестуваният твърди, че пистолетът не е негов

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви