След години чакане в махала „Акациите“ в село Хърсово ще има ток

0

С грижа за малките населени места! След години чакане в махала „Акациите“ в село Хърсово ще има ток! Кметът Илко Стоянов постави символично начало на строителните дейности за нов трафопост
С изграждането на нов трафопост ще бъде решен проблем, стоящ десетки години пред жителите на махала „Акациите“ в село Хърсово. Кметът Илко Стоянов  постави символично начало на строителните дейности на съоръжението, което ще позволи къщите на близо 40 семейства да бъдат електрифицирани.
„Чакахме много, десетки години, имахме търпение, което на моменти се изчерпваше. Човекът, който застана плътно зад нас, този, който направи всичко възможно в домовете ни да е светло, е кметът на Благоевград Илко Стоянов“, заяви Иван Николов, кметски наместник на с. Хърсово.
Той подчерта, че е начело на населеното място от 1995 г., време, в което непрекъснато е търсел помощ и подкрепа от Общината и останалите институции, но не я е получавал.
И към момента хората в махала „Акациите“ живеят, използвайки генератори или соларни панели с малка мощност, която стига само за произвеждане на осветление.
„Благодаря Ви за търпението! Винаги съм казвал, че един кмет трябва да работи за хората, за всеки отделен човек. За съжаление, често малките населени места се подценяват. Имам амбиция и воля да облагородим цялото населено място с изграждане на подходяща инфраструктура, видеонаблюдение и т.н. Поставил съм си за цел след няколко години тук да израсне киноцентър, който е планиран някога назад във времето и моментът вече настъпва“, каза кметът Илко Стоянов
По отношение на трафопоста той поясни, че цялата необходима документация е подготвена, има подписан договор, направено е заплащане по него, има изготвен и одобрен проект, издадено разрешение за строеж, като в момента върви съгласувателна процедура с РИОСВ – Благоевград, а веднага след приключването й изграждането на трафопоста ще бъде факт.
По време на среща с жителите на с. Хърсово Илко Стоянов поясни, че паралелно със съоръжението Община Благоевград прави постъпки и за изграждане на улично осветление в населеното място.
От своя страна хората благодариха за проявената воля и загриженост от страна на кмета и подчертаха, че с предприетите действия се създават реални предпоставки за естествен и механичен прираст на населението в селото, което се намира само на няколко километра от областния център.
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 8 души и сватба
Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и маса

The post След години чакане в махала „Акациите“ в село Хърсово ще има ток appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви