След аутопсията: 71-годишният Атанас от Логодаж починал от задавяне

0

62-годишна жена от благоевградкото село Логодаж е в ареста, заради смъртта на мъжа, с когото живеела на семейни начала.
71-годишният Атанас бе открит мъртъв от полиция и екип на спешен център с рана на главата и носа, а половинката му Цветанка признала, че сигурно го е убила, тъй като го халосала с лопата, след скандал. Незабавно полицията започна разследване на случая, Цветанка бе задържана и отведена в полицейската клетка, а трупът на Атанас закаран в моргата за аутопсия. И аутопсията даде отговор.

Атанас е издъхнал след асфиксия, задушаване, вследствие на задавяне с храна, докато Цветанка го хранела, тъй като мъжът имал здравословни проблеми и трудно движел ръцете си. В момента на ареста Цецка, както я наричат съселяните им в Логодаж, била пийнала и не успяла да си спомни подробности около случилото се, уточнява struma.com. Разказала, че го ударила с лопатата, но после му минало, и когато започнала да го храни, той отказал да яде, бутнал чинията, тя излязла от стаята, върнала се и го заварила умрял. Викнала спешен център, чийто екип се ужасил от раните по лицето и главата на мъртвия и незабавно извикали полицията.

Аутопсията обаче установила, че раните по лицето и главата не са смъртоносни за Атанас, но съдебният лекар открил множество стари травми и кръвонасядания по тялото му, резултат от падания или удари. Имал и 6 счупени ребра, отново стара травма. Твърде възможно е, казват лекари, и от тях да се е получило това задушаване, след като се е задавил. Задавянето е убило Атанас от Логодаж, а Цветанка с лопатата е счупила носа му, часове преди да издъхне – причинила е средна телесна повреда, за която тя трябва да носи наказателна отговорност.

Но как ще се гледа дело за средна телесна повреда на умрял човек?!, въпрос който стои пред магистратите. Каква ще е съдбата на Цветанка, предстои да се разбере. Стана ясно, че не е убийца, но е факт, че с жертвата са стигнали до физически сблъсък и удар с лопата, което според съселяните им не е изненада, тъй като скандалите между двамата, съпътствали съвместното им съжителство./ агенция Блиц

The post След аутопсията: 71-годишният Атанас от Логодаж починал от задавяне appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви