Следователят Петко Петков е първият избран член на новия ВСС

0
Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена служба Петко Петков е първият избран член на Прокурорската колегия на следващия Висш съдебен съвет. Той получи подкрепата на 265 от гласувалите 347 следователи.

„Огромният брой гласували е и огромна тежест, и огромна отговорност. Давам си сметка каква огромна отговорност и очаквания имате към мен. Ще се опитам да отговоря на очакванията, да прокарам идеите, защото има и много хубави идеи в концепциите на Наталия Василева и на Бойко Атанасов. Идеи, които да бъдат за следователската професия, за престижа на следователската професия, за това да издигаме нашия имидж там, където му е мястото като равен сред останалите магистратски професии“, посочи Петков, цитиран от БНР.

В годините Петко Петков е бил началник на следствието в Благоевград, а след това и на столичното следствие.

До 9 юли ще станат известни имената на първите 11 нови кадровици, които ще бъдат избрани с гласовете на следователите, на съдиите и на прокурорите.

Нов Висш съдебен съвет на 3 октомври у нас може и да няма, тъй като в Народното събрание още дори не е започнало обсъждането на останалите 11 нови кадровици от политическата квота, отбелязва бТВ.

Източник: mediapool.bg

The post Следователят Петко Петков е първият избран член на новия ВСС appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Следователят Петко Петков е първият избран член на новия ВСС

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация