Слави Трифонов: Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие

0
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов внезапно изказа твръда подкрепа към каузата на Украйна и защити изпращането на военна помощ там, след като тази тема се превърна в пореден водорзадел за управляващата коалиция – „Демократична България“ настоя парламентът да гласува такова решение, БСП е против, а премиерът и водещата партия „Продължаваме промяната“ отказват да вземат страна. С позицията на Трифонов, публикувана във фейсбук, играта се променя. „Продължаваме промяната“ би трябвало да даде ход на гасуването в парламента и предложението за официална военна помощ на Украйна несъмнено ще мине с гласовете на всички партии без участващата в управлението БСП и опозиционната „Възраждане“.

Позицията на Трифонов е изненадваща, след като на 18 април излъченият от партията му областен управител на София Иван Кючуков върна решението на Столичния общински съвет за именуване на алея „Героите на Украйна“ пред руското посолство София и площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов.

Кючуков върна и решението за издигане на знамето на Украйна на сградата на Столична община на ул. „Московска“ 33 до приключването на войната.

Според Кючуков решенията на столичните съветници са незаконосъобразни. От прессъобщението до медиите не стана ясно какви са нарушенията. На 21 април СОС препотвърди решенията си, благодарение на единодушието между ГЕРБ и ДБ по темата.

Същия ден се разбра, че Трифонов вероятно не споделя вижданията на издигнатия от партията му областен управител, макар че не го коментира в изявлението си.

P { margin-bottom: 0.08in }A:link { so-language: zxx }

 

Ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие, пише Слави Трифонов във фейсбук страницата си.

Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и, всъщност, незаемане на никаква позиция, коментира той.

„Някак си от само себе си отново настана време разделно. Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време. Днес казусът е Украйна. И сега някой някъде поставя червена линия. Ами добре. Като ще е така – така да е“, посочва Слави Трифонов и припомня своята позиция, изразена няколко часа след нападението над Украйна.

„Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора. И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено“, пише той.

„А нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на „Има такъв народ“, коментира Трифонов и завършва коментара с: „Решавайте!“.

Източник: mediapool.bg

The post Слави Трифонов: Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Слави Трифонов: Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация