Сирене и кашкавал поскъпват още

0

Пазаруването в магазина ни излиза още по-скъпо. Само за седмица цените на почти всички храни са се вдигнали отново, показват данни на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Килограм кашкавал и сирене се продават на едро съответно с 15 и 11 стотинки по-скъпо в последната седмица на октомври спрямо предходната. Така цената на кашкавала гони 12 лева за кг по борсите, а на сиренето – 7,60 лева за кг.

Повече плащаме и за бутилка прясно мляко, като увеличението е с 5 стотинки и цената му стига 1,92 лева за литър. Повишение има и при маслото – с 2,2 на сто, като пакетчето от 125 грама се продава вече над 2 лева.

С между 5 и 10 стотинки са поскъпнали и други основни продукти като захар, фасул, ориз и леща. Килограм захар вече се продава по 1,50 лв. на борсите, бобът гони 4 лева, а лещата – 3,24 лева. Цената на месните продукти също се е повишила за седмица, най-голямо е увеличението на пилешките бутчета – с 2,6 на сто до 3,54 лева за кг. Пилешките гърди пък се предлагат на едро по 8,30 лв. за кг, а цялото пиле върви по 4,63 лева за кг.

Салатата също ни излиза по-скъпо, показват данните на комисията. Оранжерийните домати се продават над 2,30 лв. за кг, а вносните държат малко по-ниска цена – 1,93 лв. за кг. При краставиците цената се е вдигнала с близо 7 на сто и по борсите се продават над 2 лева за кг.

Източник: Труд

The post Сирене и кашкавал поскъпват още appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Сирене и кашкавал поскъпват още

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация