Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев с престижна награда

0

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев бе отличен по време на церемония на Годишните национални награди на Асоциация на българските градове и региони, провела се в община Правец. Полученото признание е в резултат на сериозните усилия и постигнатите високи резултати през последните две години в посока дигитализация и сигурност на услугите, предлагани от Община Благоевград.
„Приемам наградата с огромна благодарност и с ясното съзнание, че преди всичко тя е отговорност. Едно такова отличие със сигурност е сериозен стимул да продължим да работим в посока въвеждане на нови електронни услуги и надграждане на съществуващите такива. Във времена като днешните, когато светът става все по-глобален, дигитализацията е от особена важност, тъй като тя дава възможност всеки един човек да ползва публичните услуги на администрацията, независимо къде се намира в даден момент. Това спестява много неудобства, включително отпада необходимостта гражданите да отделят от времето си и да се редят пред гишета“, коментира Дейвид Арабаджиев.
Той получи приза от Ергин Емин, изпълнителен директор на АБГР.
Една от сериозните стъпки, извървени от Община Благоевград през последните няколко месеца в посока дигитализация е въвеждането на платформа за електронен прием в детските заведения.
Съвсем скоро жителите на Благоевград ще могат да подават документи по електронен път за ползване на социалните услуги, предлагани от Общината. Нововъведението ще позволява на всеки желаещ да се запознае в детайли с различните възможности в помощ на нуждаещи се.
Предстои да бъде реализиран и проект „Интегриран градски транспорт на град Благоевград“, в резултат на което спирките, обслужващи автобусните линии ще бъдат снабдени с електронни табла, даващи точна и ясна информация за разписанието и движението на автобусите по минути. Същите ще бъдат снабдени и с гласова система, която ще бъде в помощ на незрящите хора. В рамките на същия проект ще бъдат закупени 6 изключително модерни електробуса и ще бъдат изградени три двойни зарядни станции.
Община Благоевград усилено работи и в посока разширяване на обхвата на видеонаблюдението в града и околностите му, внедряване на много аналитични функционалности, както и разработване на нов изключително модерен сайт в полза на жителите и гостите на областния център.

The post Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев с престижна награда appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви