Седмокласник от ПМГ-Благоевград е със счупена ръка след сбиване в училищен двор!

0

Седмокласник е със счупена ръка след бой между ученици в Благоевград. Сбиването е станало пред една от елитните гимназии в града. До физическата саморазправа между две групи непълнолетни се стигнало след закани в социалните мрежи.

Пострадалият ученик е от Природо-математическата гимназия в Благоевград. Освен него в следствие на сбиването с охлузвания е и деветокласник от същото училище.

Сбиването станало вчера, около обяд, след приключване на часовете в Природо-математическата гимназия. Тогава двамата ученици на гимназията били нападнати на няколко метра от оградата на училищния двор.

От полицията изясняват колко ученици са участвали в сбиването и от кои училища са те. Води се разследване и от прокуратурата.

Регионалното управление на образованието също работи по изясняване на инцидента.

Изискахме доклад от директора на Математическата гимназия и съответно от директора на Седмо СУ от където знаем че са учениците участвали в инцидента, съответно очакваме да се сформира екип по механизма са преодоляване на тормоза в училището. На първо време се взима решение на училищно ниво за такава ситуация какво да се предприеме, каза пред БНТ. Владимира Караджова, старши експерт по организация на средното образование в РУО Благоевград.

Пострадалите деца днес не бяха на училище.

Директорът на Природо-математическата гимназия Николай Каращранов отказа да застане пред камера, но посочи, че част от децата, участвали в сбиването, са спортисти. По негова информация конфликтът най-вероятно е започнал по време на тренировки и е продължил и в социалните мрежи. За какво точно са се скарали учениците не е ясно.

От Седмо средно училище също проверяват дали в сбиването са участвали техни ученици.

The post Седмокласник от ПМГ-Благоевград е със счупена ръка след сбиване в училищен двор! appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Седмокласник от ПМГ-Благоевград е със счупена ръка след сбиване в училищен двор!

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация