Санират сградата на общината в Кресна

0

Сградата на Общинската администрация в Кресна ще бъде ремонтирана с цел подобряване на енергийните характеристики. Това ще се случи по проект, който вече е одобрен, съобщават на своята Фейсбук страница от администрацията.

Финансирането е по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура за „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Общата сума по проекта е в размер на 2 213 000 лева, информират от Общинската администрация. Проектът включва мерки за повишаване на енергийната ефективност на административната сграда и трансформирането ѝ в такава с близко до нулево потребление на енергия, както и генериране на минимални емисии въглероден диоксид в атмосферата, се посочва в публикацията.

От Общината съобщават, че целта е да се намалят разходите за енергия и да се спести значим публичен ресурс, който да бъде пренасочен за местното развитие и благоустройство. Реализацията на този проект ще подобри условията за работа на местната администрация и експлоатационните качества на сградата. Тя ще придобие съвременен, европейски вид и ще предоставя нужните функционалности в услуга на гражданите, е посочено още в публикацията.

The post Санират сградата на общината в Кресна appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви