Сандански ще отбележи своя празник с богата тридневна програма

0

Традиционно на светли четвъртък след Великден град  Сандански чества своя празник.
Тази година община  Сандански разгръща празничната програма в рамките на три дни, в които всички гости и жители на града ще се насладят на различни прояви, спазвайки българските традиции, преплетени със съвременно изкуство, много настроение, танци и музика.
18 април (вторник)
Празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански започват още на 18 април /вторник/ с представяне на книгата „Под стария чинар“ с Надежда Захариева в Епископската базилика. Първият празничен ден ще завърши с концерт на една от най-популярните български групи – СКАНДАУ, които ще зарадват своите фенове на пл. „България“!
19 април (сряда)
В празничния ден, на светла сряда, ще се проведе традиционният Велопоход, а точно в 17:00 ч. пред сградата на община Сандански ще посрещнем иконата на Света Богородица „Св. Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Денят ще завърши с уникален концерт на открито /над езерото/ – „Да послушаме кино“ с обаятелната Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и Плевенска филхармония!
 20 април (четвъртък)
Празникът на град  Сандански ще отбележим подобаващо с много настроение и наситена програма.
По традиция, на манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ в 11:00 ч. ще се извърши водосвет с иконата на „Св. Богородица“, а малко по-късно ще се насладим на Празничната програма на НЧ „Отец Паисий-1919“ и традиционните народни борби. В 14:00 ч. ще бъде осветен и новият параклис „Св. Св. Козма и Дамян“ в парк „Свети Врач“ /до Мирото:.
Кулминация на празничните прояви, посветени на Празника на град Сандански ще бъде празничният концерт на пл. „България“. Всички гости и жители на град  Сандански ще се насладят на изпълненията на прекрасните деца на град  Сандански, Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ и Духов оркестър – Сандански. Специални гости на празничната вечер ще бъдат една от емблемите на българската народна песен – Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.
Всички събития от празничната програма на община Сандански са с ВХОД СВОБОДЕН.
Няма налично описание на снимката.

The post Сандански ще отбележи своя празник с богата тридневна програма appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви