Сандански в очакване на второто издание на най-мащабното събитие в Югозапада – Земеделски форум ,,От фермата до твоята трапеза“ 2023г.

0

Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград – Мария Захова обяви датата и мястото на второто издание на най-мащабното събитие в Югозапада – Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“.
Тази година домакин на събитието ще бъде Община Сандански и нейният уникален Градски парк ,,Свети Врач“. Единственият парк с пясъчни алеи и един от най-големите по площ в България, простиращ се на 344 декара площ на двата бряга на река Санданска Бистрица. Датите на специализирания форум, обединяващ висококачествена българска храна от местни земеделски производители, природа и активен начин на живот, култура и туризъм, са 10 и 11 юни 2023г. /събота и неделя/.
Жителите и гостите на град Сандански ще могат да се насладят на невероятно богата културна програма, кулинарни пърформанси , детска анимация и огнено-театрални спектакли, ще получат информация за природните забележителности и културен календар на Общините, ще могат да се запознаят със земеделските производители от 14 –те общини в Югоазападна България и продукцията им, да я опитат, да закупят желания продукт и да направят контакт за ежедневно пазаруване и консумиране на висококачествени биологично чисти храни.
Форумът цели именно това – да презентира българския земеделец и продукцията му, която може да стане част от нашата трапеза.
Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“ 2023г. се реализира под патронажа на Президената на Република България – Румен Радев. Проектът е подкрепен и финансиран от Министерство на земеделието, Югозападно държавно предприятие – гр. Благоевград, Национално сдружение на общините на Република България и Общини от Югозападна България.
Успехът и ефектът от първото издание на форума 2022г. са измерими – положително въздействие върху земеделските производители, създадоха се множество контакти между производител и потребител, привлякоха се голям брой млади фермери, предложи се голям асортимент от стоки, потребителите припознаха и оцениха стойността на събитието и предлаганата продукция, стимулирайки както предлагането, така и търсенето на органични български продукти.
Форумът събра и приобщи над 8 000 души в Градския парк на гр. Гоце Делчев, които дегустираха истинска българска храна, насладиха се на българска музика и огнени спектакли, и участваха в кулинарни предизвикателства.
Проектът, който обедини три сектора – земеделие, култура, туризъм и се превърна в синоним на доброто и ползотворно сътрудничество между институциите.
Очакваме Ви на второто издание на Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“ , 10 и 11 юни 2023г., в Градски парк „Свети Врач“ – гр. Сандански.
Събитието е с вход свободен!
Няма налично описание на снимката.

The post Сандански в очакване на второто издание на най-мащабното събитие в Югозапада – Земеделски форум ,,От фермата до твоята трапеза“ 2023г. appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви