Само маски FPP2 пазят от английския щам

0

Увеличаване на дистанцията на 2,5 метра препоръча доц. Ангел Кунчев

Вирусът е до 100 пъти по-концентриран

Пандемията не може да бъде спряна, но може да се контролира

Английският щам на COVID-19, който е обозначен от учените като В.1.1.7, е от 10 до 100 пъти по-концентриран в нашето гърло и това го прави заразяването с него много по-лесно. За това предупреди отново главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и допълни: “Ако досега дистанцията е била 1,5 м, сега трябва да стане 2,5 м, ако сте носили обикновена маска, сега трябва да носите – FFP2”. По думите му опасността от трети пик на заразата в Европа и у нас идва точно от по-лесното предаване на английския вариант на коронавируса.

Както вече стана ясно, няколко държави в ЕС като Германия и Австрия забраниха текстилните маски, като ги определиха за неефективни срещу новия щам. Маските със стандарт FPP2 отговарят на произвежданите в Китай като KN95, а в САЩ – N95.

“Една пандемия от въздушно-капкова инфекция не може да бъде спряна. Нито с мерки по границата, нито с мерки вътре в страната, но може да бъде държана под контрол, за да не срине здравната система”, отбеляза още пред БНТ доц. Кунчев. И допълни, че здравните власти търсят непрекъснато баланс между противоепидемичните мерки и икономиката.

The post Само маски FPP2 пазят от английския щам appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Само маски FPP2 пазят от английския щам

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация