Руска манекенка от скандален клип на Тил Линдеман осъди журналисти за клевета

0

Манекенка от остров Сахалин, участваща в провокативен порно клип на вокалиста на рок група Rammstein Тил Линдеман, спечели съдебно дело срещу журналисти, разпространяващи клевети за нея, съобщи „Комсомолска правда“, позовавайки се на информация от www.sakhalin.kp.ru.

Скандалният клип към сингъла на Линдеман Till the End, заснет в Русия, през 2020 г. бе публикуван в сайт за възрастни. След това някои от момичетата в него бяха разпознати и затрупани с критики заради прекалено предизвикателните кадри, а едно от тях дори получило смъртни заплахи, пише в. Сега.

Моделът беше обвинена от медиите за участие в порнографски снимки с Тил Линдеман и наречена „актриса от филми за възрастни“, като за нея бяха разкрити много лични данни, включително и това, че е завършила гимназия със златен медал. Публикациите я порицаваха, че при това похвално минало си е позволила да излага и себе си, и страната си с разголването в клипа.

През пролетта на миналата година тя заведе съдебно дело, а родителите ѝ успяха да наложат премахването на компрометиращите я статии от мрежата. Самата манекенка поиска половин милион рубли (около 7500 евро) компенсация за нанесените ѝ от журналистите морални щети.

„Разпространената информация е обидна за нея, подкопава професионалната ѝ дейност, във връзка с което тя изпитва нравствени страдания, а по неин адрес продължават да се получават заплахи и стотици негативни коментари от ползватели на социалните мрежи“, бе заявено в съда. Обезщетение на девойката бе отказано, но тя обжалва и почти година по-късно ѝ бе присъдено такова в размер на 25 000 рубли (около 370 евро).

Източник: fakti.bg

The post Руска манекенка от скандален клип на Тил Линдеман осъди журналисти за клевета appeared first on Начало.

Източник – Региона БГ: Руска манекенка от скандален клип на Тил Линдеман осъди журналисти за клевета

      

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт с респонсив дизайн | Unproof СЕО Оптимизация