РИК Благоевград отряза автор на сигнал за контролиран чрез фалшиви ТЕЛК решения вот в Якоруда

0

Районната избирателна комисия в Благоевград отказа да разгледа първия сигнал за изборни нарушения, постъпил в настоящата вяла предизборна кампания. Той пристигна от Айше Осман Хасан, която алармира за контролиран вот в Якоруда в полза на една от участващите в изборите партии. Според нея това става чрез подвижната избирателна секция, която била сформирана на база на около 200 подадени заявления от гласоподаватели – същите били заплашвани от служителите на социалната кухня, че ще им се спре доставянето на храна по програма „Топъл обяд“, ако не гласуват за въпросната партия, и им били издадени фалшиви решения от ТЕЛК, за да имат право да гласуват в тази секция.

На миналите парламентарни избори Айше Хасан подаде същия сигнал и РИК го препрати в РЗИ – Благоевград, но до момента здравната инспекция не е огласила резултата от проверката на ТЕЛК решенията .Тази година РИК направо остави жалбата без разглеждане с мотива, че не тя е органът, компетентен да установява верността на издадени медицински документи.

Източник: Вестник Струма

The post РИК Благоевград отряза автор на сигнал за контролиран чрез фалшиви ТЕЛК решения вот в Якоруда appeared first on Начало.

Източник: regiona.bg

Share.

About Author

Comments are closed.

Партньори: Вижте Изработка на сайт | СЕО Оптимизация | Бебешки МОЛ | Онлайн Вестник за обяви